Sammys ÄventyrSammys äventyr - den hemliga vägen

Kl. 14.00 - 50:-
Sött äventyr för de minsta

I en tid där de flesta barnfilmer är antingen modernt självironiska med vuxenhumor eller fyllda av intelligensbefriad slapstick och specialeffekter så är det positivt överraskande med en barnfilm som sätter barnen och deras fantasi i första hand. "Sammys äventyr" är en traditionell, gammaldags fabel med både humor, spänning, moral och budskap för de minsta.
Sköldpaddan och nyblivna morfadern Sammy ser tillbaka på sitt liv och berättar med nostalgi historien om hur han som nykläckt unge tog sig ut till havet, för en kort stund träffade sitt livs stora kärlek och sedan färdades på ett vilt äventyr jorden runt där han träffat på både vänner och fiender i form av glada bläckfiskar, bitska hajar, glupska fåglar, kaxiga katter och vänliga hippiemänniskor.

Längd: 1 tim. 28 min.
Ålder: Från 7 år (barntillåten i vuxet sällskap)
 
 
 
 
 
 

 

 

HämndenHämnden

Kl. 17.00 - 70:-
Oscarsnominerad för bästa utländska film
 
Susanne Biers nya film "Hämnden" behandlar våldets onda spiral från brutal kvinnomisshandel i afrikanska flyktingläger eller skolgårdens mobbing i en dansk småstad. Som i Biers tidigare filmer behandlas tunga ämnen ur ett vardagligt perspektiv men inte helt utan klichéer.
Mikael Persbrandt spelar Anton, en läkare som likt Mads Mikkelsens Jacob i "Efter bröllopet" är en godhjärtad skäggig volontär i tredje världen, på flykt från ett trasigt kärleksförhållande hemma i Danmark. Den starke och trygge och solbrände altruisten vars demoner bärs tyngre än linnebyxorna, En Biersk arketyp helt enkelt.
Hans 12-årige son Elias går med tunga steg från skolan varje dag, släpandes sin cykel eftersom hans klasskamrater släppt ut luften ur däcken. Christian är ny i klassen, nyinflyttad från England efter att hans mamma avlidit i cancer utan att ha fått ventilera sin ilska och frustration från sin familjesituation tar han ut sina aggressioner på mobbarna som trakasserar Elias med en cykelpump.

Längd: 1 tim. 59 min.
Ålder: Från 15 år