PosterPanik i Byn (SV. TAL)

kl. 14.00 - 50:-

Barntillåten

**** “Som en korsning av Toy Story, Monty Python och SvampBob Fyrkant – jätteroligt både för vuxna och barn!” / The Guardian

De kom. De såg. De fick panik. De märkligaste 78 minuterna du någonsin kommer se börjar här…

Även plastleksaker har sina bekymmer. När Cowboy, Indian och Häst en dag vaknar och märker att deras husväggar har stulits av tjyvaktiga amfibiemutanter slungas de ut på ett kaotiskt äventyr som tar dem till jordens medelpunkt, över frusen tundra med gigantiska pingvinrobotar, ner i en parallell undervattensvärld och tillbaka igen. Så välkommen till Byn där det råder fullständig PANIK!

Som en färgsprakande mix mellan Pingu och South Park är Panik i Byn en fullständigt galen stop motion-trip som tog publiken i Cannes med storm. Filmen baseras på den belgiska kultserien med samma namn, signerad de två animationsundren Stéphane Aubier och Vincent Patar, en duo som vunnit oändligt många priser för sina verk. Deras lekfulla visioner har i serie- och bokform blivit fenomen som letat sig in i hjärtat hos belgare, fransmän, engelsmän och amerikaner – såväl barn som vuxna!

”Fullständigt briljant!” /The Hollywood Reporter

“Underbart skruvad! En skatt som väntar på att bli upptäckt.” /SFX

”Hysteriskt rolig!” /MTV

”En explosion av livlig fantasi!” /Screen International

”Toy Story på absint! Du har aldrig sett något liknande!” /Empirs

 

My week with Marilyn

kl. 17.00 - 80:-

Barntillåten

I ett desperat försök att bli tagen på större allvar reser ikonen Marilyn Monroe till London 1956 för att spela mot legenden Laurence Olivier i ”Prinsen och balettflickan”. Den ömhetstörstande Marilyn känner sig övergiven av maken Arthur Miller och attraherad av Oliviers assistent, den unge Colin Clark.