Nu drar Radiohjälpens insamling för Världens Barn 2014 igång och P4 Halland tar ett nytt grepp. Efter några år av radiolopp och kommunkamper för Världens Barn i länet, försöker vi nu oss på att cykla genom Halland. Vi startar måndagen den 29 september kl. 07.00 på Kungsbacka torg och fredag samma vecka, vid lunchtid, är vi i mål i Laholm.

Varje dag cyklas det i radion mellan klockan 7 och 13. En sändningsbuss med tekniker, producent och reporter följer Världens Barncykeln som stannar då och då för att byta cyklist eller för att den anlänt till någon av Hallands spännande platser. Allt i direktsändning. Kanske har en barnkör kommit till Fjärås för att sjunga till förmån för Världens Barn eller att en föräldraledig mamma i Okome vill lägga en slant i Världens Barnkrukan baktill på cykeln. Varje dagsetapp är ca sex mil och genomförs av ett gäng cyklister med olika erfarenhet av cykling. Det kan vara halländska artister, fotbollsspelare, präster eller kanske tävlingscyklister.

Varje dag gör vi en rejäl avslutning innan kl. 13.00, då vi framför allt hoppas på mycket folk i direktsändning. Oskarström är etappstopp dag 4, torsdagen den 2 oktober. Här finns möjlighet för Oskarströms företag och föreningar mm att visa upp sig i direktsändning på ett eller annat sätt MED INSAMLING TILL VÄRLDENS BARN. Har ni idéer hör av er!

För frågor kring arrangemanget kontakta: Erika Sjöwall, producent/projektledare, P4 Halland, tel. 0703009393