Oskarströms Idrottssällskap är en fotbollssförening med klubbstuga och planer vid Esperedsvallen i Oskarström.
Föreningen består i huvudsak av fotbollsspelande lag, men också av t ex bilbingokommittén och OIS-ringen, som aktivt stödjer ungdomens lagidrottande.

Föreningen bildades år 1957 genom en sammanslagning av föreningarna IS Hallandia och Oskarströms IF. Jubileumsdagen den 18 augusti 2007 är ett kärt minne för alla OIS-are.

Föreningen har år 2009 inte mindre än 13 aktiva ungdomslag, från Flickor 13-16 ner till "Boll och Lek" för 3-5-åringar. Föreningens herrlag avancerade till Div 4 Halland förra säsongen. B-laget är i toppen av Klass 2 Södra. Ett duktigt damlag har tillkommit i år, som börjar längst ner i seriesystemet, Div 5.

Bilbingon som sker i en Allians med Sennans IF är vida känd med stamkunder från upp till 30 mils radie. OIS-ringen är en stödgrupp av medlemmar - ofta med ett aktivt förflutet i föreningen - som gör insatser vid behov. Kansliet i Folkets Hus i Oskarström bemannas av Tommy Nilsson som kan och vet det mesta. Träffas säkrast måndag - torsdag kl. 10-14. telefon, 035-60833. Föreningens lag framträder oftast i helvita dräkter och är vida kända som "De vita eleganterna".