Onsdag  20 Juni 2018

Föreningar Sport & Idrott

Brottarklubben 80 Oskarström

BK-80 LogotypeBrottarklubben 80,Oskarström bildades som namnet anger 1980. Tidigare hörde brottningen i Oskarström sedan några år tillbaks hemma i BK Allians i Halmstad. Klubbens målsättning är i första hand att försöka ta hand om Oskarström med omnejds ungdomar, och ge dem en alternativ och vettig fritidssysselsättning. Idag består klubben av drygt hundratalet medlemmar. BK80 bedriver träningsverksamhet 3 kvällar i veckan under brottningssäsongen. 1 kväll i veckan bedrivs herrgymnastik. Klubben har också ett gym som allmänheten får nyttja. Under brottningssäsongen är tävlingsverksamheten stor med tävlingar mest varje helg. Vi har även vår egen tävling 'Apollokampen' som vi brukar ha i april. Vi har haft stor framgång och kör tävlingen på 2 mattor. BK 80 har även ett läger i Simlångsdalen varje sommar inför säsongsstarten. Det är inte ett träningsläger, utan avsikten är att det skall vara ett 'komma-tillsammans-läger' tillsammans med föräldrar och syskon. Läs mer på klubbens egen hemsida: http://www.svenskidrott.se/organisation.asp?OrgElementId=33975

 

Halmstad Inne Bandy Klubb "Oskar"

Halmstad Innebandy KlubbHalmstad Innebandyklubb har en sektion som vi kallar Oskar. HIBK Oskar har verksamhet för alla åldrar i Oskarströmshallen:

 Tisdagar kl. 20.30-22.00 Herrar
Fredagar kl. 17.00-18.00 Flickor upp till 11 år och pojkar upp till 9 år.
Fredagar kl. 18.15-19.30 Pojkar 10-13 år
Söndagar kl. 18.00-19.30 Familjebandy för alla

När knattelagen har matcher samlas 4-10 lag i hallen och massa knattematcher spelas under 4-5 timmar. Herrlaget brukar spela sina hemmamatcher på fredagskvällar med bra ös både av laget på plan och hejaklacken på läktaren. Våra flickor 12-15 år spelar inne i Halmstad i en sammanslagning med flickor från hela kommunen, men ibland spelar de sina hemmamatcher i Oskarströmshallen. Vi har även teknikträningar ibland i Valhallaskolans och Enslövsskolans mindre idrottshallar och brukar också erbjuda innebandy för skolungdom på loven.

Kontakt: Martin Eriksson, tel 0768-524343.

Mer informations på HIBK´s hemsida : http://www.halmstadibk.com

 

OIS - Oskarströms Idrotts Sällskap

Oskarströms Idrottssällskap är en fotbollssförening med klubbstuga och planer vid Esperedsvallen i Oskarström.
Föreningen består i huvudsak av fotbollsspelande lag, men också av t ex bilbingokommittén och OIS-ringen, som aktivt stödjer ungdomens lagidrottande.

Föreningen bildades år 1957 genom en sammanslagning av föreningarna IS Hallandia och Oskarströms IF. Jubileumsdagen den 18 augusti 2007 är ett kärt minne för alla OIS-are.

Läs mer...

 

Oskarströms Brukshundsklubb

Brukshundsklubbens logotypeOskarströms Brukshundklubb, har sedan registreringen i SBK 1991, utvecklats till att bli en av de största brukshundklubbarna i landet med omkring 500 medlemmar. Inom klubben bedrivs en omfattande utbildnings- och tävlingsverksamhet för alla med hundintresse, oavsett tidigare hundvana. Klubben förfogar över egna gräsplaner för träning och tävling. Intill finns klubbstugan, där även hunden är välkommen in.
Klubbens egen hemsida: http://www.oskarstromsbk.se/

 

Oskarströms Fiskeklubb

Fiskeklubben LogotypeKlubben har gamla anor och grundades 1976 och många kända Oskarströmsprofiler har genom åren varit medlemmar i klubben. I dag har klubben ”egna” vatten som vi arrenderar och planterar ut regnbåge i. Klubben driver också aktiviteter som flugbindning under höst och vår. På vår hemsida hittar man det mesta om klubbmästerskap, foto, fiskrecept och historik om klubben.

Länk till klubbens hemsida:

http://www.oskarstromsfiskeklubb.se

 

Oskarströms Gymnastikförening

Oskarströms Gymnasikförening
Gympa på hemmaplan i trevligt sällskap. Gå en eller två gånger i veckan. Vi har verksamhet både på Valhallaskolan och i Idrottshallen. För närmare information och kontaktuppgifter se vår hemsida.
www.idrottonline.se/halmstad/oskarstromsgf-gymnastik

 

Oskarströms Orienteringsklubb

OOK logotypeOSKARSTRÖMS OK - för orientering och friluftsliv.
Som medlem i vår klubb får du lära dig orientering från grunden, deltaga i träningsorienteringar och andra träningsformer, deltaga i tävlingar inom och utanför Halland, använda klubbstugan Hökatorpet i klubbens aktiviteter. Tävlingarna har en mängd klasser, så att var och en kan tävla efter ålder och skicklighet. Vi har också orienterings-skytte och längdskidor på programmet. Klubbläger, kartpromenader och Naturpasset är andra aktiviteter.
Läs mer på klubbens egen hemsida som du hittar här>>

 

Oskarströms Skidklubb

Skidklubbens logotypeVrenningebacken ligger i Halmstad kommun södra Halland. Backen, som funnits i 25 år, drivs ideellt av föreningen Oskarströms Skidklubb. Vrenningebacken är en mycket omtyckt familjebacke, inte bara för de låga liftkortspriserna, utan även för att grillplatser och cafeteria ligger direkt i anslutning till backen. Liften är så placerad att barn och vuxna nybörjare kan gå av var som helst och sedan lugnt glida ner efter sin kapacitet. Längst upp på toppen så har vi också en grillplats, vill man så tar man även med skidskorna för bredvid backen så ligger även en kostfrusen isbana.
Skidklubbens egen hemsida: http://www.vrenningebacken.com
 

Oskarströmsgymnasterna

Vår egen hemsida hittar du under denna adress:
http://www.svenskalag.se/oskarstromsgymnasterna
Kontaktperson: Ordförande Pea Sopo Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

 

Shogun Jujitsu, Oskarström

Shogun Jujitsu logotypeJujitsu är den kampart som är mest inriktad mot självförsvar. Som jämförelse kan nämnas att exempelvis Karaten mestadels omfattar slag och sparkar, vilket inte alltid är särskilt lämpligt i praktiskt självförsvar, medan Judon är en ren tävlingsform, liknande brottning, vars regler är alltför begränsande för att medge ett effektivt försvarssystem. 

Vi tränar i Folkets hus i lokalen bredvid biografen.
7-15 år Tisdagar 1730-1845, 15-   år Tisdagar 1900-2030

Läs mer på vår egen hemsida:
http://www.shogun.se/oskarstrom/index.html

 
Annons
Annons
Sponsrade länkar
Information
Tipsa oskarstrom.com
Har du ett evenemang på gång? Har du någon nyhet som är av allmänt intresse för Oskarström med omnejd. Dra dig då inte för att skicka en notis till info@oskarstrom.com så lägger vi upp det på sidan. Glöm inte att denna sidan blir vad du gör den till! Välkommen med ditt bidrag!