Förskola

Här finns både kommunala och privata förskolor på flera områden i Oskarström. 

Oskarströms Förskola

Oskarströms förskola ligger bredvid Valhallaskolan omringad av bostadsområde och skog.

Förskolan har 3 avdelningar. Stjärnan har barn i åldersgrupp 1 – 3 år och Månen med Solen har barn i åldersgrupp 3 – 5 år.

Vrenninge förskola

Förskolan ligger i ett lugnt villaområde med skogen in på knuten.

Förskolan består av 5 avdelningar, tre med yngre barn och två med äldrebarn. Förskolan har ett eget tillagningskök som är KRAV-certifierat. Här tillagas svensk husmanskost samtidigt som man låter barnen smaka på delar av andra kulturers mat. Vrenninge förskola har som värdegrund att alla barn skall få erfara i samvaro med andra att        ’’ jag kan, du kan och tillsammans kan vi mer’’ samt lära sig att förstå det är rättvist att vara ’’orättvist’’ – att man gör olika  för olika barn.

Askens förskola

Förskolan ligger i ett villakvarter på västra sidan av Oskarström och är granne med Viktoria förskola som dem också samarbetar med.

Förskolan har fått sitt namn från fornnordiska mytologin och trädet Yggdrasil och dem 3 avdelningarna har sitt namn efter de djur som levde i trädet. Ekorren är en avdelning för små barn medans Draken och Örnen har dem äldre barnen. 

Det pedagogiska arbetet utgår utifrån läroplanen Lpfö18. Här finns en innovativ lärmiljö med bland annat cleverboard och IPad med inriktning på teknik/matematik.

Viktoria förskola

Ligger i anslutning till Askens förskola som dem samarbetar med som till exempel vid öppning och stängning.

På Viktoria förskola finns det inrättade matematikrum och rörelserum där vi jobbar med matematik på barnens nivå. Förskolans närhet till natur, djur, centrum och bibliotek utnyttjas ofta.

Espereds Förskola

Förskolan håller till i en stor villa med rymliga lokaler i två plan. Här finns en härlig trädgård med fruktträd och fina lekredskap.

Här sover barnen utomhus i sina vagnar under tak. I vårt arbete utgår vi från läroplanen Lpfö18 och barnens intresse och arbetet varierar med olika teman. Hos oss är vi ute minst en gång om dagen oavsett väder.

Vi jobbar med dokumentation tillsammans med barnen där dem själva kan följa och se sin egen utveckling. På Espereds förskola har vi en stor tilltro till barnens egen kompetens redan från det att de är små. Vår tanke är att barnen hos oss ska känna: JAG KAN – JAG DUGER!